MITUS

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

En record del Mitus

La Silvia Urgell en presentà el Mitus Aurell. Des de llavors vaig conèixer a tota la família: els seus pares, la Angelina i el Ton i els seus germans: el Xavier, la Núria i el Bernat, el Alain, el marit de la Núria nascut a La Rochelle; aquesta parella tenia un bar a Sant Salvador, “Can 60” a peu de platja, a on un dia ens vàrem aturar en un viatge cap al Sur: el meu record del local és la típica caseta de pescadors decorada amb molt bon gust i ells dos eren la simpatia personificada. En Mitus hi treballava. Segons tinc entès encara és obert.

L’Alain i el Mitus eren molt amics; feien obres de paleta i pintor junts, i segons m’explicava el Mitus es divertien força treballant.

Tots els membres de la família Aurell eren adorables; recordo els dinars a la granja, o a un restaurant de menú diari de molt bona qualitat. Eren – i son - uns gourmets.

El Mitus, malgrat el seu aire de desmenjat, era un noi molt culte. El “background” familiar era evident quant el començaves a conèixer. La música i el cinema eren un dels seus grans “amics” culturals. Amb el Martí Sans, i a vegades s’hi afegia  el Bernat, cada dimecres anaven al cine a Barcelona, i més tard feien unes sessions privades a on visionaven “pel·lícules de producció independent”.

A una de les visites a Terrassa, el Mitus en va mostrar una sèrie de caixetes de cartró, totes iguals, a on hi guardava els Titanlux que feia servir per pintar els seus quadres. El conjunt era una meravella de colors.

Una de les meves últimes visites a la granja, la Angelina havia fet una instal·lació i els elements eren els gota-gota, els tubs i no sé quants estris clínics més a una part del jardí després de la intervenció que ella havia hagut de patir.

I la meva última visita a la granja va ésser en motiu de la última exposició del Mitus que la Angelina, La Núria i en Bernat li varen muntar en una nau. Hi érem tots els que estimàvem el Mitus.

.

 

 

Montserrat Valentí i Petit

Setembre del 2013